Изтеглянето на САЩ  от Афганистан може да доведе до това

...
Изтеглянето на САЩ  от Афганистан може да доведе до това
Коментари Харесай

Талибаните могат да получат ядрени оръжия от Пакистан

Изтеглянето на Съединени американски щати  от Афганистан може да докара до това талибаните да се снабдят с нуклеарно оръжие от Пакистан, съобщи някогашният консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън по радиостанцията WABC 770, предава БГНЕС.

Болтън, който беше съветник по националната сигурност при предходния президент Доналд Тръмп, съобщи, че е допустимо тези нуклеарни оръжия от Пакистан да бъдат получени, в случай че ислямистките бунтовници се доберат до тях. Той разкритикува отдръпването на Байдън от страната, което разреши на талибаните бързо да завладяват властта, поставяйки Афганистан за следващ път под ръководството на ислямистите.

Откакто беше консултант по националната сигурност на Тръмп, Болтън се трансформира в неприкрит критик на американската външна политика, в допълнение към рецензията към някогашния си началник. Той също не премълчава своите възгледи за политиките на Съединени американски щати във връзка с Близкия изток и изрази одобрението си за правото на Израел да работи в полза на личната си сигурност, както и силна поддръжка за превантивните удари по враждебните режими, по-специално върху Иран и Северна Корея.

Въпреки това, Болтън също не скри комплиментите си за Байдън, изключително във връзка с съглашението за нуклеарни подводници с Австралия. Сделката, изясни той, е образец за по-широк отговор на Съединени американски щати към Китай. Това не значи, че Съединени американски щати дават на Австралия нуклеарни ракети, а нуклеарни подводници. ``Това е голяма крачка напред за нас в Индийския и Тихия океан и е сигнал за Китай, че сме решени да не ги оставим да вилнеят ", безапелационен е Болтън.

В това време новият основен прокурор на Международния углавен съд съобщи в понеделник, че желае да концентрира следствието си в Афганистан върху талибаните и " Ислямска държава-Хорасан " и да " анулира целта " от хипотетичните военни закононарушения от американските сили, съобщи Агенция Франс Прес.

Карим Хан сподели, че е помолил съдиите да му разрешат да възобнови следствието, което беше спряно предходната година по искане на тогавашното държавно управление в Кабул, защото завладяването на властта от талибаните през август значи, че ``вече няма вероятност за същински и ефикасни вътрешни следствия ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР